Начин на приготвяне
Измийте двата вида чушки и ги подсушете хубаво. Почистете ги от семките.
Изпечете сладките чушки на тиган, колкото да пуснат аромата си.
Накиснете лютите чушлета във вода за около 10 минути.
Смелете чушките и ги сипете в тенджера. Добавете към тях захарта и оцета и кипнете сместа. Обирайте образувалата се пяна с помощта на лъжица.
Намалете огъня и варете докато сместа се сгъсти, като от време на време разбърквате.
Когато капка, капната в чиния, не се разтича - сладкото е готово.
Свалете от огъня и прибавете настъргана лимонова кора, която преди това сте стрили в хаванче с морската сол.
Получава се сладко с лек пикантен ароматен. Прехвърлете го в в чисти и сухи буркани и ги затворете с винтови капачки. Обърнете надолу и оставете да изстинат напълно.
Сладкото с люти чушки и ябълков оцет е готово.
Ако имате още люти чушки под ръка, опитай и другите ни предложения за сладко от люти чушлета или тези люти чушки в буркани.