Начин на приготвяне
На дъното на буркана сипете олиото с оцета, целите чеснови скилидки и захарта.
Отделно стрийте аспирина на прах и го смесете с малко сол.
Опукайте лютите чушки на загрята скара или тиган и докато са още топли ги подредете в буркана.
Притиснете добре, а по време на реденето поръсвайте със счукания аспирин.
Когато напълните буркана с чушлетата, най-отгоре сложете листа целина или лозови клонки и листа.
Запечатайте буркана и обърнете с капачката надолу.
Покрийте с кърпа и оставете да се охлади напълно.
За повече буркани увеличите пропорционално количествата на продуктите.
Пуканите люти чушки с чесън и оцет в буркани са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за люти чушки или тези пукани люти чушлета в буркани.