Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушки с чесън и оцет в буркани

Пукани люти чушки с чесън и оцет в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k321
Пукани люти чушки с чесън и оцет в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Няма ястие, което не става още по-вкусно с пукани люти чушлета с чесън и оцет"

Необходими Продукти

  • люти чушки - за 1 буркан Омния
  • олио - 2 с.лъжици
  • аспирин - 1 бр.
  • целина - или лозови листа
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркана сипете олиото с оцета, целите чеснови скилидки и захарта.

Отделно стрийте аспирина на прах и го смесете с малко сол.

Опукайте лютите чушки на загрята скара или тиган и докато са още топли ги подредете в буркана.

Притиснете добре, а по време на реденето поръсвайте със счукания аспирин.

Когато напълните буркана с чушлетата, най-отгоре сложете листа целина или лозови клонки и листа.

Запечатайте буркана и обърнете с капачката надолу.

Покрийте с кърпа и оставете да се охлади напълно.

За повече буркани увеличите пропорционално количествата на продуктите.

Пуканите люти чушки с чесън и оцет в буркани са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: