Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушлета с оцет и чесън

Пукани люти чушлета с оцет и чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
70 мин.
"Още по аромата в кухнята ще познаете, че вкъщи има мариновани пукани люти чушлета"

Необходими продукти

  • олио - 150 мл
  • люти чушки - 3 кг рибки
  • чесън - 3 - 4 глави
  • оцет - 700 мл
  • вода - 1500 мл
  • копър - 5 връзки
  • сол - 150 грама
  • захар - 70 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушлета и отрежете дръжките им, след което ги изпечете.

Докато се пекат чушлетата, смесете всички продукти за маринатата и ги кипнете.

Оставете маринатата да поври за 5 минути на умерен огън, след което свалете от котлона.

Накиснете пуканите чушлета в още топлата марината и ги оставете да престоят така известно време, като минимумът е 10 минути.

Подредете чушлетата в чисти буркани, а между всеки ред слагайте от ситно нарязаните копър и магданоз.

Залейте с останалата марината, затворете с капачки и съхранявайте на прохладно място.

Ако желаете, може да стерилизирате бурканите за 5 минути след завирането на водата.

Пуканите люти чушлета с оцет и чесън са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: