Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно консервирано пилешко в буркани

Домашно консервирано пилешко в буркани

Домашно консервирано пилешко в буркани
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Предлагаме ви една лесна рецепта за консервиране на пилешко в буркани"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, отстранява се шийката, крилцата и дреболиите, които могат да се използват за пилешка супа.

Пилето се нарязва на едри парчета, подсоляват се и се наръсват с изстискания сок от лимона. Оставят се да отлежат на стайна температура един час.

Слагат се в дълбока тенджера и се заливат с подсолена гореща вода, колкото да се покрие месото. Варят се на слаб огън 30 минути.

След това се отстраняват кожата и костите и месото се нарежда в предварително загряти буркани, като между него се слагат тук там по 1-2 зърна черен пипер. Залива се с прецедения бульон до 2 пръста под ръба на буркана.

Бурканите с месо се затварят с капаци и се стерилизират 100 минути в кипяща вода. Оставят се да се охладят бавно във водата преди да се извадят.

Домашно консервирано пилешко в буркани се съхранява на хладно и тъмно място.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: