Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Телешко в буркани за зимата

Телешко в буркани за зимата

Телешко в буркани за зимата
Снимка: Атанаска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
290 мин.
"Малко месце в хладилника никога не е излишно, затова си приготвяне това телешко в буркани за зимата"

Необходими продукти

  • телешко месо - без кост
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на малки хапки. Сложете го в голяма тава, посолете и го кавардисайте - т.е. задушава се на тих огън до изпаряване на излишната течност.

След това месото се оставя да изстине и се пълни в чисти и сухи буркани. Получилият се бульон също се разпределя в бурканите.

Затварят се с капачки. Готовите буркани се редят в голяма тенджера, пълни се вода - 2-3 пръста над капачките и се варят на тих огън.

От момента на кипване на водата, бурканите се варят 2-3 часа - зависи от това колко е младо телешкото.

След като поизстинат се изваждат от водата и се съхраняват на хладно и тъмно място.

Телешкото в буркани за зимата е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: