Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на парчета. Ако има кокали, трябва да ги насечете.
Консервирането на месото може да се случи по два начина.
Първият начин е да осолите свинското предварително и да го наредите в бурканите.
Другият вариант е да наредите месото в бурканите и ги сипете отгоре по 1 лъжица сол и 3-4 зърна черен пипер.
Затворете бурканите и ги сложете в голяма тенджера с вода. Варете на тих огън, като засечете 3 часа от момента на завирането на водата.
Когато редите бурканите в тенджерата, между тях трябва да има някакъв изолиращ материал, за да не се спукат.
Извадете готовите буркани със свинско и обърнете с капачката надолу докато изстинат.
Свинското в буркани за зимата се съхранява на тъмно и прохладно място.
С готовото свинско, можете да си приготвите класическото свинско с ориз, вкусно свинско с грах или сгряваща свинска супа.