Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Свинско в буркани за зимата

Свинско в буркани за зимата

Свинско в буркани за зимата
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Страхотни гозби ще приготвите с това свинско от буркани през зимата"

Необходими продукти

  • свинско месо - 5 килограма
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета. Ако има кокали, трябва да ги насечете.

Консервирането на месото може да се случи по два начина.

Първият начин е да осолите свинското предварително и да го наредите в бурканите.

Другият вариант е да наредите месото в бурканите и ги сипете отгоре по 1 лъжица сол и 3-4 зърна черен пипер.

Затворете бурканите и ги сложете в голяма тенджера с вода. Варете на тих огън, като засечете 3 часа от момента на завирането на водата.

Когато редите бурканите в тенджерата, между тях трябва да има някакъв изолиращ материал, за да не се спукат.

Извадете готовите буркани със свинско и обърнете с капачката надолу докато изстинат.

Свинското в буркани за зимата се съхранява на тъмно и прохладно място.

С готовото свинско, можете да си приготвите класическото свинско с ориз, вкусно свинско с грах или сгряваща свинска супа.

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: