Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Бързи пукани чушлета

Бързи пукани чушлета

Бързи пукани чушлета
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Много сполучливи пукани чушлета"

Необходими продукти

  • люти чушки - 3 килограма рибки
  • винен оцет - 2 бутилки по 700 мл, ако чушките са люти (или 1 л винен оцет, ако са сладки)
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • чесън - 5 глави
  • копър - 1 връзка
  • моркови - 1 килограм
  • сол - 1 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения чесън на филийки, а морковите на кръгчета.

Измийте лютите чушки и отрежете дръжките им.

Наситнете свежия копър.

Сипете оцета, захарта, олиото и солта в тенджера. Бъркайте до разтопяването на солта и захарта.

Леко опукайте на котлона лютите чушлета, след това веднага ги сипете в тенджерата с маринатата. Така процедирайте с всички чушлета.

Извадете ги от маринатата и ги смесете с чесъна, копъра и морковите. Наредете ги в чисти и сухи бурканчета.

Сложете на котлона маринатата и когато заври залейте чушлетата в бурканите. Затворете с капачки и ги обърнете надолу.

Бързите пукани чушлета са много сполучливи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: