Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени чушки»Печени чушки и патладжани в буркани

Печени чушки и патладжани в буркани

редакция:
Печени чушки и патладжани в буркани
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
400 мин.
Общо
580 мин.
Порции
20
"Още в началото на зимата всички търсят на масата да си похапнат печени чушки и патладжани"

Необходими продукти

  • чушки - 6 кг зелени + 6 кг червени
  • патладжани - 6 кг
  • чесън - ½ глава
  • магданоз - 1 връзка
  • захар - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • олио - 750 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от семките, опичаме ги и обелваме.

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Объркваме зеленчуците със захарта и оцета.

Посоляваме на вкус. Прибавяме към сместа по малко сгорещено олио. Запържваме леко и добавяме наситнения магданоз и чесъна.

Насипваме сместа в буркани, затваряме с капачки и стерилизираме 20 минути.

Поднасяме като салата през зимните дни.

Опитай и другите ни рецепети за печени чушки в буркани за зимата или нашето домашно кьопоолу.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: