Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени чушки в буркан с оцет и чесън

Печени чушки в буркан с оцет и чесън

Печени чушки в буркан с оцет и чесън
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"През зимните вечери с удоволствие ще си хапвате от тези печени чушчици"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червени
  • чесън - 2 глави
  • сол - 100 г
  • захар - 150 г
  • олио - 350 г
  • оцет - 200 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и се изпичат.

Слагат се в тенджера с капак да се задушат, за да се белят по-лесно.

Като изстинат, се обелват и се нареждат в широка тава.

От оцета, солта и захарта се сварява марината.

Като се охлади, се заливат чушките. Добавя се чесънът и магданозът.

Разбъркват се внимателно, да не се разкъсат чушките.

Остават се така да престоят една нощ и се нареждат чушките в буркани плътно.

Затварят се и печените чушки в буркан с оцет и чесън се кипват 5 мин за капачката.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уточнете кога се слага олиото! Давайте точни рецепти!
31.08.2023 16:02
2
Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата, но не видях кога се добавя олиото.
09.08.2021 15:40
4