Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Чорбаджийски чушки с оцет и магданоз

Чорбаджийски чушки с оцет и магданоз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
20833k176
Чорбаджийски чушки с оцет и магданоз
Снимка: Албена Асенова
08/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 500 грама
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чорбаджийските чушки и ги подсушете добре. Набодете ги на няколко места с игла.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и ги запечете чушките.

Начукайте чесъна с малко сол и добавете олиото, разбъркайте. Накрая сипете оцета.

С тази марината залейте запечените чушки. Посолете ги оставете да се мариноват за няколко часа.

Поръсете мезето с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Чорбаджийските чушки с оцет и магданоз са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: