Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Чушки върхари в буркани за зимата

Чушки върхари в буркани за зимата

Чушки върхари в буркани за зимата
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Всеки ден на трапезата сервираме тези чушчици и всички много ги харесват"

Необходими продукти

  • олио - 200 мл
  • чушки - 1 кг (върхари)
  • за един буркан
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • оцет - 6 с.л.
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и ги подсушете. Цепнете ги с помощта на остър нож и отрежете дръжките им.

Нарежете магданоза и една глава чесън.

На дъното на всеки буркан сипете по половин лъжичка сол и захар, 6 лъжици оцет, чесън и магданоз. Разбъркайте.

Загрейте олиото в тенджерка с капак. Изпържете чушките за кратко от всяка страна.

Наредете ги в бурканите, като между тях слагате още чесън и магданоз. От посоченото количество се получават 2 буркана.

Запечатайте ги и обърнете с капачката надолу. Обръщайте ги няколко пъти на ден. Съхранявайте в хладилник.

Чушките върхари в буркани за зимата са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако не съхраняване буркана в хладилника ще се развали ли?
03.11.2023 21:42