Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Карфиолена туршия с моркови в буркани

Карфиолена туршия с моркови в буркани

Карфиолена туршия с моркови в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Мъжете ще дадат 10 от 10 точки за тази туршия - перфектна за любимата домашна ракийка"

Необходими продукти

  • целина - 3 стръка
  • карфиол - 1 глава (малка)
  • моркови - 2 броя (средни)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре зеленчуците.

Накъсайте карфиола на розички, а обелените моркови нарежете на кръгчета. Целината нарежете на по-едро.

Наредете зеленчуците плътно в буркан. Сипете оцет до долната черта на буркана, прибавете захар и сол, след което налейте вода (стигаща до горния ръб).

Затворете с капачка и оставете туршията да втасва.

Карфиолената туршия с моркови в буркани е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: