Начин на приготвяне
Измийте всички зеленчуци и ги подсушете.
Почистете камбите от семките, нарежете морковите с назъбен нож и разкъсайте карфиола на розички. Почистете зелето и го нарежете на едри парчета.
Сложете в трилитров буркан 4 аспирина, 3 стръка целина, малко синапено семе, няколко зрънца бахар и чере пипер, няколко скилидки чесън, малко лук, малко дафинови листа, 3 с.л. сол, 6 с.л. захар и 200 мл оцет.
Наредете зеленчуците, като в средата сложете другите 4 аспирина, още малко подправки и малко парченца ябълки.
Залейте ги с вода и завършете с магданоз.
Затворете бурканите с туршия и ги сложете на хладно.
Разклащайте ги в продължение на една седмица и ги обръщайте - един ден нагоре, един ден надолу с капачките.
Суровата туршия в трилитров буркан с аспирин е много вкусна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за туршия с карфиол, хрупкава царска туршия или нашата туршия в бидон.
Коментари