Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени чушки»Печени чушлета с ароматна марината

Печени чушлета с ароматна марината

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Печени чушлета с ароматна марината
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Люти чушлета, които неминуемо ще ви отворят апетита за вкусно похапване"

Необходими продукти

  • люти чушки рибки - 2 кг
  • ябълков оцет - 800 грама
  • магданоз - 5 връзки
  • сол - 6 с.лъжици
  • моркови - 200 грама
  • чесън - 5 глави
  • копър - 2 връзки
  • клонки от вишна
  • олио - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата, като сипете оцета със солта в тенджерка и бъркате на умерен огън до разтопяване.

Измийте и махнете дръжките на чушките. С помощта на нож леко ги цепнете от едната страна.

Наредете лютите чушлета на дъното на тава за печене.

Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете чушлетата. Когато видите, че ципата се пропуква, трябва да ги извадите. Пуснете ги веднага в топлата марината.

Настържете морковите и ги смесете с копъра и магданоза.

Наситнете чесъна и го прибавете към чушките.

Започнете да редите продуктите в два големи буркана - редувайте подправки, чушки и морковчета.

Отгоре сложете венеца от вити вишневи клонки.

Залейте с маринатата и затворете плътно.

Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно. Ако искате да ги съхраните за по-дълго, трябва да ги сварите за 5 минути от момента на завиране на водата.

Печените чушлета с ароматна марината са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: