Начин на приготвяне
Пригответе маринатата, като сипете оцета със солта в тенджерка и бъркате на умерен огън до разтопяване.
Измийте и махнете дръжките на чушките. С помощта на нож леко ги цепнете от едната страна.
Наредете лютите чушлета на дъното на тава за печене.
Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете чушлетата. Когато видите, че ципата се пропуква, трябва да ги извадите. Пуснете ги веднага в топлата марината.
Настържете морковите и ги смесете с копъра и магданоза.
Наситнете чесъна и го прибавете към чушките.
Започнете да редите продуктите в два големи буркана - редувайте подправки, чушки и морковчета.
Отгоре сложете венеца от вити вишневи клонки.
Залейте с маринатата и затворете плътно.
Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно. Ако искате да ги съхраните за по-дълго, трябва да ги сварите за 5 минути от момента на завиране на водата.
Печените чушлета с ароматна марината са готови.