Начин на приготвяне
Взимаме прясна риба от Дунав, независимо каква, почистваме, нарязваме на парчета и посоляваме. Овалваме я в брашното и я изпържваме до златисто.
В олиото от пърженето сипваме брашното, ситно нарязания чесън, оцета и подправките. Разреждаме запръжката с вода и когато кипне сосът, прибавяме изпържената риба.
Само кипваме и снемаме съда от котлона.
В отделен съд загряваме олиото и запържваме настърганите моркови и скилидки чесън. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и когато поизври водата, изсипваме този сос върху рибата.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз, връщаме ястието на котлона и кипваме.
Изчакваме да се охлади, за да поеме ароматите и поднасяме - вкусно е както топло, така и студено.