Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета в суха марината

Пилешки шишчета в суха марината

Пилешки шишчета в суха марината
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Пилешки шишчета в суха марината - хапвайте като мезе или като основно с подходяща гарнитура"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 грама от бутче или гърди
  • зехтин - 4 с.лъжици
  • Барбекю сос
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • за сухата марината
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • суха мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дървените шишчета в купа с вода поне 30-тина минути преди нанизването на месото.

Всички съставки за маринатата смесете в дълбока купа. Нарежете пилешкото месо от гърди или бутче на кубчета и добавете при маринатата.

Хубаво оваляйте пилешките хапки, за да се овкусят добре. Сипете зехтина и разбъркайте.

В малка тенджерка сипете съставките за соса барбекю. Сложете на умерен огън и згарейте до разтопяване на маслото и хомогенизиране на съставките.

Нанижете месото на шишчетата, а междувременно загрейте барбекюто на силна температура.

Изпечете шишчетата до готовност, като от време на време ги обръщате. След 15-тина минути ги намажете обилно с барбекю соса и ги запечете за още няколко минути.

Поднесете пилешките шишчета с останалия сос барбекю.

Пилешките шишчета в суха марината са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: