Начин на приготвяне
Накиснете дървените шишчета в купа с вода поне 30-тина минути преди нанизването на месото.
Всички съставки за маринатата смесете в дълбока купа. Нарежете пилешкото месо от гърди или бутче на кубчета и добавете при маринатата.
Хубаво оваляйте пилешките хапки, за да се овкусят добре. Сипете зехтина и разбъркайте.
В малка тенджерка сипете съставките за соса барбекю. Сложете на умерен огън и згарейте до разтопяване на маслото и хомогенизиране на съставките.
Нанижете месото на шишчетата, а междувременно загрейте барбекюто на силна температура.
Изпечете шишчетата до готовност, като от време на време ги обръщате. След 15-тина минути ги намажете обилно с барбекю соса и ги запечете за още няколко минути.
Поднесете пилешките шишчета с останалия сос барбекю.
Пилешките шишчета в суха марината са много вкусни.