Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета с бекон на фурна

Пилешки шишчета с бекон на фурна

Пилешки шишчета с бекон на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Супер комбинация за пилешки шишчета - имат си и бекон, и зеленчуци и подправки, които да ги направят неустоими"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 2 бр. обезкостен бут
  • гъби - 3 бр
  • лук - 1/2 бр
  • зелена чушка - 1 /2 бр
  • бекон - 3 бр. слайсове
  • чери домати - 10 бр
  • картофи - 3 - 4 бр
  • пилешки бульон - 1 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 10 стръка
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Лука, гъбите и зелената чушка - на средни парчета.

Бекона разполовете по дължината, ако е много широк.

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета. Сложете ги в тавичката заедно с чери доматите.

Натрошете пилешкия бульон и разбъркайте.

Направете шишчетата, като забодете първо бекона, парче месо, зеленчуци, бекона и така до изчерпване на зеленчуците.

Поставете ги върху картофите.

Нарежете чесъна и магданоза на дребно. Добавете солта и зехтина.

Разбъркайте добре и намажете шишчетата.

Затворете тавата с алуминиево фолио и печете апетитните пилешки шишчета с загрята фурна на 250 градуса 10-15 минути, а след това намалете на 170 градуса за около 2 часа.

Махнете фолиото.

Запечете отгоре и извадете тавата от фурната.

Оставете леко да се охлади и сервирайте пилешките шишчета с бекон на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: