Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки пържоли на фурна

Крехки пилешки пържоли на фурна

Крехки пилешки пържоли на фурна
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
"Тези пържоли не биха били толкова крехки, сочни и вкусни без специалната марината и маслото, затова не ги пропускайте в никакъв случай"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 10 бр. от бут
  • майонеза - 10 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут се измиват много добре, без да им се отстранява кожата.

Майонезата се разбърква със соевия сос.

Прибавят се черният и червеният пипер, ригана и мащерката.

Разбърква се много добре.

Пържолите се нареждат в тавата с кожата надолу.

Отгоре пържолите се намазват с маринатата. Вода не се прибавя.

Тавата се завива с фолио за печене и се оставя с хладилник за 60 мин.

След като се извадят от хладилника, се пекат в предварително загрята фурна под фолио за 40 мин на 180 градуса.

След това се отстранява фолиото.

Пържолите се обръщат с кожата нагоре.

Всяка пържола се намазва с парче масло.

Пекат се крехки пилешки пържоли на фурна 20 мин на 180 градуса, докато кожата се изпече.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: