Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бут се измиват много добре, без да им се отстранява кожата.
Майонезата се разбърква със соевия сос.
Прибавят се черният и червеният пипер, ригана и мащерката.
Разбърква се много добре.
Пържолите се нареждат в тавата с кожата надолу.
Отгоре пържолите се намазват с маринатата. Вода не се прибавя.
Тавата се завива с фолио за печене и се оставя с хладилник за 60 мин.
След като се извадят от хладилника, се пекат в предварително загрята фурна под фолио за 40 мин на 180 градуса.
След това се отстранява фолиото.
Пържолите се обръщат с кожата нагоре.
Всяка пържола се намазва с парче масло.
Пекат се крехки пилешки пържоли на фурна 20 мин на 180 градуса, докато кожата се изпече.