Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бут се измиват много добре, без да им се отстранява кожата.
Майонезата се разбърква със соевия сос.
Прибавят се черният и червеният пипер, ригана и мащерката.
Разбърква се много добре.
Пържолите се нареждат в тавата с кожата надолу.
Отгоре пържолите се намазват с маринатата. Вода не се прибавя.
Тавата се завива с фолио за печене и се оставя с хладилник за 60 мин.
След като се извадят от хладилника, се пекат в предварително загрята фурна под фолио за 40 мин на 180 градуса.
След това се отстранява фолиото.
Пържолите се обръщат с кожата нагоре.
Всяка пържола се намазва с парче масло.
Пекат се крехки пилешки пържоли на фурна 20 мин на 180 градуса, докато кожата се изпече.
Вижте също как да си направите панирано пилешко филе на фурна или любимите пилешки пържоли със сос.