Начин на приготвяне
Рибата се почиства много добре и се нарязва на парчета. Главите на паламуда се отстраняват и се използват за направата на рибена чорба.
Парчетата риба се посоляват и се прибират за 5-6 часа в хладилник.
Нарязваме лука и морковите на филийки. В голяма тенджера поставяме 1 ред паламуд, отгоре нареждаме нарязаните моркови и лук, както и обелените скилидки чесън. Прибавяме посочените подправки за риба и заливаме продуктите с по една чаша вино, оцет и вода.
Кипваме и оставяме около 20 минути да се вари на тих огън.
Изваждаме рибата и я оставяме да се охлади.
В предварително приготвени буркани слагаме ред паламуд, който покриваме с ред лук и моркови и подправки. Когато бурканът се напълни, се залива с марината, приготвена от 2 ч.ч. бульон от варенето, към който са прибавени 1 ч.ч. оцет и 1 ч.ч. олио, са кипнати за 1-2 минути.
Пълните буркани се затварят добре и се съхраняват на сухо и хладно място. Готови са за консумация след седмица.