Начин на приготвяне
Почистваме рибата, нарязваме я на големи парчета, а главите отделяме за супа. Посоляваме рибата и оставяме да престои 5-6 часа в хладилник. Нарязваме на филии главите лук и на тънки филийки морковите.
В подходяща тенджера слагаме ред паламуд, отгоре поставяме от нарязаните моркови и лук, както и няколко скилидки чесън, няколко зърна бахар и черен пипер и 1-2 дафинови листа.
Заливаме продуктите с по 1 чаша вино, оцет и вода и варим около 20 минути на тих огън.
Изваждаме рибата и я оставяме да се охлади.
В стъклени буркани слагаме пласт риба, пласт моркови и лук, добавяме бахар, черен пипер и дафинов лист, слагаме магданоз и пак поставяме паламуд.
Редим до изчерпване на продуктите. Взимаме 2 ч.ч. от сока, в който се е варил паламуда и ги кипваме с 1 ч.ч. оцет и същото количество олио. Кипваме ги и с тази марината заливаме рибата.
Прибираме на хладно за 1 седмица, след което паламудът е готов за поднасяне.