Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с лук

Печена скумрия с лук

Печена скумрия с лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Апетитна печена скумрия с лук, на която много би и отивало едно пухкаво картофена пюре"

Необходими продукти

  • риба - 2 бр. скумрия
  • лук - 3 глави
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на парчета.

Овкусете я с лимоновия сок.

Нарежете лука на полумесеци и го разпределете в голяма тава - овкусете го със сол и черен пипер.

Наредете рибата върху него, сложете дафинов лист и покрийте тавата с фолио.

Сложете рибата да се пече за около 30 минути на 200 градуса.

Малко преди да я извадите махнете фолиото от печената риба.

Печената скумрия с лук е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: