Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с доматен сос и лук на фурна

Скумрия с доматен сос и лук на фурна

Скумрия с доматен сос и лук на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Най-вкусната рибка - скумрията, е още по-вкусна, когато е поднесена с доматено сосче"

Необходими продукти

  • домати - 1 ч.ч. консервирани (рязани)
  • скумрия - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 с.л. (суха)
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 брой
  • захар - 1 щ.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, измиийте и я подсушете добре. Сложете на дъното на тава за печене.

Наситнете моркова и лука, задушете ги с малко вода и олио. Щом поомекнат, прибавете към тях нарязаните домати от консерва.

Изчакайте да заври сосът и го овкусете със сухата целина, дафиновия лист и сол на вкус. Добавте и щипка захар.

Разбърквайте още малко и прехвърлете в тавичката при скумрията.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете рибата до готовност - около 40 минути.

Накрая поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Скумрията с доматен сос и лук на фурна е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: