Начин на приготвяне
Овкусете каймата с подправките. Смесете я с наситнения лук, яйцето и галетата. Разбъркайте добре и оформете кюфтета с приблизително еднаква големина.
Намазнете тава за печене със зехтина и наредете кюфтетата.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете кюфтетата около 25 минути, като ги обърнете веднъж, за да получат загар от всички страни.
Междувременно пригответе доматения сос. Наситнете чушката и лука. Запържете ги в загрят зехтин до златист цвят. Прибавете пюрето и доматите, наситнения чесън и овксусете с подправките.
Добавете лъжичка захар, която да убие киселинността. Посолете и варете до сгъстяване на доматения сос.
Сипете соса върху кюфтетата, разбъркайте и върнете във фурната за още 10-тина минути.
Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Кюфтетата с доматен сос на фурна са готови.