Начин на приготвяне
Първо почистете зеленчуците и ги наситнете. Омесете каймата заедно с подправките и половината лук. Оставете да престои 30-тина минути, за да се смесят вкусовете.
Междувременно загрейте олиото на умерен огън. Задушете останалия лук с чесъна, моркова и чушката. Гответе до омекване на зеленчуците - около 5 минути. Прибавете доматения сос с подправките, намалете огъня. Нека сосът къкри на много бавен огън около 15 минути.
Нарежете картофите на еднакви парчета, а овкусете кайма оформете на малки топки.
Наредете кюфтетата в намазнена тава, а между тях сложете нарязаните картофи. Сипете 150 мл вода и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.
Щом изтече времето, залейте кюфтетата с доматения сос и допечете за още около 20 минути.
Кюфтетата с доматен сос и картофи са готови.