Начин на приготвяне
Наситнете лука и го смесете с каймата в голяма купа. Чукнете яйцето, добавете подправките и омесете добре.
Приберете каймата в хладилник за няколко часа.
Междувременно пригответе соса. Смелете обелените домати заедно с чесъна. Загрейте малко зехтин и ги сипете в тигана. Добавете захарта и солта, намалете огъня и гответе до пълно сгъстяване на соса.
Отделно сварете пъдпъдъчите яйца, охладете и ги обелете.
Късайте от каймата и сплесквайте с дланите си. В средата слагайте по едно сварено яйце и затворете хубаво, за да се оформи кюфтето.
Изпържете кюфтетата в загрята мазнина до хубав златист цвят. Отцеждайте ги върху кухненска хартия.
В чинии сипете от доматения сос, а отгоре сложете кюфтенцата. Украсете със свежа мащерка и сервирайте.
Кюфтетата с яйца от пъдпъдък и доматен сос са много вкусни.