Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с яйца от пъдпъдък и доматен сос

Кюфтета с яйца от пъдпъдък и доматен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Кюфтета с яйца от пъдпъдък и доматен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
18

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама смес
  • яйца - 1 брой
  • пъдпъдъчи яйца - 20 броя
  • лук - 1/2 средна глава
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 2 клонки
  • сол - 4 щ.
  • олио
  • Сос
  • домати - 4 брпя
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го смесете с каймата в голяма купа. Чукнете яйцето, добавете подправките и омесете добре.

Приберете каймата в хладилник за няколко часа.

Междувременно пригответе соса. Смелете обелените домати заедно с чесъна. Загрейте малко зехтин и ги сипете в тигана. Добавете захарта и солта, намалете огъня и гответе до пълно сгъстяване на соса.

Отделно сварете пъдпъдъчите яйца, охладете и ги обелете.

Късайте от каймата и сплесквайте с дланите си. В средата слагайте по едно сварено яйце и затворете хубаво, за да се оформи кюфтето.

Изпържете кюфтетата в загрята мазнина до хубав златист цвят. Отцеждайте ги върху кухненска хартия.

В чинии сипете от доматения сос, а отгоре сложете кюфтенцата. Украсете със свежа мащерка и сервирайте.

Кюфтетата с яйца от пъдпъдък и доматен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: