Начин на приготвяне
Почистете рибата, посолете я отвън и отвътре и я оставете на студено за 30 минути да поеме солта.
След това я напълнете със ситно нарязан магданоз, намажете я с олио и я увийте във фолио и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Малко преди края може да затворите фолиото, за да се запече рибата и отгоре.
Докато рибата се пече, пригответе доматения сос.
Загрейте маслото и запържете до златисто брашното и захарта. Разредете запръжката с прясното мляко и добавете настърганите домати. Овкусете със сол и варете соса на тих огън 10-15 минути като разбърквате от време на време.
Преди да свалите соса от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Поднесете рибата щедро полята с вкусен сос.