Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд с доматен сос на фурна

Паламуд с доматен сос на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Паламуд с доматен сос на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Поднесете рибата щедро полята с вкусен сос. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 - 2 броя
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • за доматения сос
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 - 2 ч.ч.
  • домати - 4 - 5 бр. настъргани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, посолете я отвън и отвътре и я оставете на студено за 30 минути да поеме солта.

След това я напълнете със ситно нарязан магданоз, намажете я с олио и я увийте във фолио и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди края може да затворите фолиото, за да се запече рибата и отгоре.

Докато рибата се пече, пригответе доматения сос.

Загрейте маслото и запържете до златисто брашното и захарта. Разредете запръжката с прясното мляко и добавете настърганите домати. Овкусете със сол и варете соса на тих огън 10-15 минути като разбърквате от време на време.

Преди да свалите соса от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поднесете рибата щедро полята с вкусен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: