Начин на приготвяне
Измийте добре патладжаните и ги обелете. Нарежете ги и ги послете. Оставете да се отцедят от горчивата вода за поне 30 минути.
Измийте и ги подсушете хубаво, оваляйте ги в брашното и ги наредете в чинийка.
Докато патладжаните се отцеждат от горчивата вода, нарежете на кръгчета чушките и ги изпържете.
В същото олио изпържете и патладжаните, прехвърлете ги в отделен съд.
В сух тиган запечете нарязания на шайбички чесън, колкото да си пусне аромата. Добавете обелените и наситнени домати, поръсете със стрития бульон, захар, черен пипер, риган.
Гответе до сгъстяване на доматения сос. Накрая прибавете и наситнения магданоз.
В малка тава наредете резени пържен патладжан. Следва ред чушки и залейте с половината сос. Отново редувайте патладжан с чушки и завършете с останалия сос.
Отгоре разпределете нарязаната моцарела.
Изпечете запеканката в загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.
Патладжанът с доматен сос и моцарела на фурна е готов.
Ако обичаш патладжан, опитай и другите ни патладжанени запеканки, този патладжан на фурна или тези вкусни разядки с патладжан.