Edin.bg»Рецепти»Риба»Паламуд с магданозов сос на фурна

Паламуд с магданозов сос на фурна

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • паламуд - около 1 кг
  • магданоз - 3 връзки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите това вкусно ястие както с голям паламуд, така и с няколко по-малки. Ако рибата е твърде голяма, я нарежете на шайби.

Магданозът се измива и наситнява много добре. Олиото се загрява, в него се пържи брашното до златисто, след което се добавя магданоза и се разрежда с вода. Трябва да се получи рядък сос, който се овкусява със сол на вкус.

Почистеният паламуд се реже на шайби или реди цял (ако е по-дребен) в тава. Залива се със соса и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути. Поднася се с гарнитура от картофена салата или друга по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: