Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на фурна под фолио

Пъстърва на фурна под фолио

ЗориЗори
Новак
15515k
Пъстърва на фурна под фолио
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Днес е ден за риба и по-точно за пъстърва на фурна - ето ви една разкошна рецепта"

Необходими продукти

  • дъгова пъстърва - 2 (всяка по 500 г)
  • моркови - 3
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 2
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от хриле и вътрешности. С белачка за зеленчуци махнете люспите - плъзгайте уреда в посока от опашката към главата. Почистената риба се овкусява със сол и пипер отвън и отвътре.

Обелете и настържете морковите. Наситете копъра и чесъна, лимоните нарежете на полумесеци.

Направете няколко разреза по дължината на пъстървите и във всеки един сложете резен лимон и чесън. Останалия чесън, копъра и морковите овкусете със зехтин, сол и черен пипер. С тази смес напълнете пъстървите, а отгоре сложете останалите резени лимон.

Наредете пъстървите в намаслена тава и отгоре полейте със зехтин. Покрийте с алуминиево фолио и сложете тавата в загрята на 180 градуса фурна.

Печете рибата около 20 минути, махнете фолиото и допечете до получаването на апетитен загар.

Пъстървата на фурна под фолио е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: