Начин на приготвяне
Почистете рибата от хриле и вътрешности. С белачка за зеленчуци махнете люспите - плъзгайте уреда в посока от опашката към главата. Почистената риба се овкусява със сол и пипер отвън и отвътре.
Обелете и настържете морковите. Наситете копъра и чесъна, лимоните нарежете на полумесеци.
Направете няколко разреза по дължината на пъстървите и във всеки един сложете резен лимон и чесън. Останалия чесън, копъра и морковите овкусете със зехтин, сол и черен пипер. С тази смес напълнете пъстървите, а отгоре сложете останалите резени лимон.
Наредете пъстървите в намаслена тава и отгоре полейте със зехтин. Покрийте с алуминиево фолио и сложете тавата в загрята на 180 градуса фурна.
Печете рибата около 20 минути, махнете фолиото и допечете до получаването на апетитен загар.
Пъстървата на фурна под фолио е готова.