Начин на приготвяне
Почистваме паламуда, разрязваме го по дължина на 2 части и изваждаме средната кост.
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, потапяме в брашно и изпържваме в олио. Зелето нарязваме на много тънки ивици и го попарваме във вряла вода, след което го изцеждаме.
В олиото запържваме лука, нарязан на ситно, след което слагаме зелето и го оставяме да се позадуши. Прибавяме сол на вкус, захарта и настърганите домати. Пържим до омекване на зелето.
Прехвърляме половината зеле в тавичка, подреждаме рибата отгоре и разстиламе останалото зеле. Върху зелето нарязваме 3-4 домата на филийки и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна, без да добавяме никаква вода.
Поднасяме ястието студено или топло, много вкусно е и по двата начина.