Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд със зеле на фурна

Паламуд със зеле на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Паламуд със зеле на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Страхотно се комбинират рибката и зелето на фурна"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 бр. по - едър
  • брашно - за овалване
  • зеле - 1 бр. по - малка
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • лук - 1 глава
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 2 - 3 бр. настъргани
  • домати - 3 - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме паламуда, разрязваме го по дължина на 2 части и изваждаме средната кост.

Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, потапяме в брашно и изпържваме в олио. Зелето нарязваме на много тънки ивици и го попарваме във вряла вода, след което го изцеждаме.

В олиото запържваме лука, нарязан на ситно, след което слагаме зелето и го оставяме да се позадуши. Прибавяме сол на вкус, захарта и настърганите домати. Пържим до омекване на зелето.

Прехвърляме половината зеле в тавичка, подреждаме рибата отгоре и разстиламе останалото зеле. Върху зелето нарязваме 3-4 домата на филийки и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна, без да добавяме никаква вода.

Поднасяме ястието студено или топло, много вкусно е и по двата начина.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: