Edin.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Веяна скумрия в морска сол

Веяна скумрия в морска сол

Веяна скумрия в морска сол
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Със сигурност много ще ви хареса тази осолена рибка"

Необходими продукти

  • морска сол - 700 грама (едра)
  • скумрия - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-едра скумрия. Почистете я от вътрешностите и махнете хрилете. Измийте старателно рибата и я сложете в съд. Отвсякъде я покрийте с морската сол. Сложете дори в корема на рибата.

Оставете на прохладно място за ден и половина. След това измийте със студена вода и подсушете старателно.

В коремната кухина сложете 2-3 клечки за зъби, за да държат стомаха отворен.

Вземете канап и завържете опашката на рибата. Окачате на прохладно и проветриво място.

След 7-10 дни осолената риба е готова за поднасяне.

Веяната скумрия в морска сол е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: