Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура в морска сол на фурна

Ципура в морска сол на фурна

Ципура в морска сол на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Ето как се приготвя ципура в морска сол на фурна - опитайте и вие"

Необходими продукти

  • ципура - 1 бр.
  • морска сол - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ципурата, ако не е почистена в магазина.

Отваряме коремчето и я овкусяваме със сол и черен пипер отвътре.

Поставяме скилидки чесън, който сме обелили предварително и нарязали на половинки, мащерката и по 1-2 резена лимон.

Посипваме с олио и оставяме на страна.

В дълбока купа изсипваме солта, объркваме с малко вода до степен, докато стане като лепкаво тесто.

Вземаме си тавичка, в която на дъното разстиламе морската сол и поставяме рибата.

Поставяме рибата и добавяме останалата сол отгоре, като покриваме напълно рибата.

Поставяме в печката и я печем 30 - 40 минути на 180 °C във фурната.

Когато изтече това време, вадим съда и оставяме печената риба за няколко минути.

Разчупваме солта с нож или вилица, вадим рибата и подправките отвътре и ги поливаме с олио и лимонов сок.

Сервираме ципурата в морска сол на фурна, докато е още топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: