Печено пиле на сол

Печено пиле на сол
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако ще печете пиле, ето как да го овкусите преди това"

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • пиле - 1 бр. /около 1.5 кг/
  • розмарин - стрък
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 20 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • сол - 1 кг морска
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на дълбока тава сипете солта - толкова, колкото да покрие дъното.

Смесете зехтина в червен и черен пипер. Намажете пилето навсякъде.

Измийте и нарежете наполовина лимона. Пъхнете едната половина в пилето, другата изстискайте отгоре. Сложете и небелените скилидки чесън в пилето заедно с розмарина.

Сложете и малко масло. Печете пилето на 170 градуса за 60 мин.

Сложете печеното пиле на сол в чиния. Добре е след като е готово пилето, махнете солта, защото после се втвърдява.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: