Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле на барбекю по индонезийски

Пиле на барбекю по индонезийски

Пиле на барбекю по индонезийски
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Пикантно пиле на барбекю с ароматни подправки. Върви със студена бира и добра компания!"

Необходими продукти

  • цяло пиле - 1.4 кг
  • за маринатата
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • кромид лук - 1 глава средна, нарязана
  • джинджифил - 1 ч.л. нарязан
  • куркума - 1 ч.л.
  • люти чушки - 3 бр нарязани
  • сол - на вкус
  • пипер - на вкус
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • кокосово мляко - 1/2 ч.ч.
  • листа от лайм - 4 бр
  • кафява захар - 1 с.л.
  • бял оцет - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 1 1/2 ч.ч. допълнително
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме цялото пиле на две части, като го режем през гръбнака, а след това махаме гръбначната кост.

Правим маринатата: смесваме натрошените скилидки чесън, нарязания кромид лук, нарязания джинджифил, куркумата, нарязаните люти чушки, солта, пипера, настърганата лимонова кора, кориандъра и кокосовото мляко. Слагаме двете половинки от пилето в готовата марината и оставяме за около 1 час.

Слагаме в уок тиган останалата марината, листата от лайм, кафявата захар, белия оцет, водата и допълнителното кокосово мляко. Загряваме го за около 2-3 минути.

След това добавяме маринованите пилешки половинки и оставяме да къкри за около 15 минути, като заливаме месото със соса по време на готвенето. Обръщаме го от другата страна и печем за още 15 минути по същата технология.

Махаме пилешките половинки от уок тигана и ги слагаме на плочата на барбекюто. Печем, докато станат кафеникави на цвят или по наш вкус.

Сервираме уникално вкусното пиле на барбекю по индонезийски с останалия сос и поръсено с малко нарязан кориандър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: