Начин на приготвяне
Разделяме цялото пиле на две части, като го режем през гръбнака, а след това махаме гръбначната кост.
Правим маринатата: смесваме натрошените скилидки чесън, нарязания кромид лук, нарязания джинджифил, куркумата, нарязаните люти чушки, солта, пипера, настърганата лимонова кора, кориандъра и кокосовото мляко. Слагаме двете половинки от пилето в готовата марината и оставяме за около 1 час.
Слагаме в уок тиган останалата марината, листата от лайм, кафявата захар, белия оцет, водата и допълнителното кокосово мляко. Загряваме го за около 2-3 минути.
След това добавяме маринованите пилешки половинки и оставяме да къкри за около 15 минути, като заливаме месото със соса по време на готвенето. Обръщаме го от другата страна и печем за още 15 минути по същата технология.
Махаме пилешките половинки от уок тигана и ги слагаме на плочата на барбекюто. Печем, докато станат кафеникави на цвят или по наш вкус.
Сервираме уникално вкусното пиле на барбекю по индонезийски с останалия сос и поръсено с малко нарязан кориандър.