Начин на приготвяне
Приготвяме и загряваме барбекюто.
Слагаме пилешката кайма в голяма купа. Добавяме ситно нарязания кромид лук, нарязаната на ситно лимонова кора, заквасената сметана и галетата. Омесваме хубаво с ръце. Разделяме готовата смес на шест равни части и оформяме пилешки кюфтета с дебелина 1, 5 см.
Слагаме ги на загрятата и намаслена плоча на барбекюто. Печем за около 7 минути от всяка страна, като обръщаме един път. Слагаме ги в средата на разрязаните на две чеснови питки и пълним с естрагоновата майонеза.
За да направим домашна майонеза, трябва да сложим яйчния жълтък, половината естрагонов оцет и дижонската горчица в малка купа. Разбиваме за около 1 минути. Изсипваме зехтина на тънка струя, като разбиваме непрекъснато. Накрая добавяме другата половина на оцета, както и солта и белия пипер.
Идеалните пилешки бургери на барбекю.
По желание към домашните бургери можем да добавим зарзават по избор.