Начин на приготвяне
Смесваме соевия сос, бялото вино, горчица, нарязания на ситно див лук, растителната мазнина, натрошената скилидка чесън и настъргания джинджифил в стъклена или керамична купа. Добавяме пилешкото филе, предварително нарязано на парчета. Мариноваме за около 30 минути, като разбъркваме пилешкото месо често.
Нанизваме маринованите пилешки хапки в напоените с вода бамбукови шишчета, като редуваме месото с гъбите, парчета червена чушка, лука, парченца от зеленото чушле и парчета ананас.
Печем пилешките кебапи на предварително загрята и леко намазана с мазнина скара на барбекюто за 5-10 минути, като обръщаме често и мажем с марината.
Бързи и изключително вкусни ориенталски пилешки кебапи на барбекю.