Начин на приготвяне
Подготвяме пилешките бутчета, като махаме излишните ципи и кожи. Слагаме ги в подходяща плитка стъклена или керамична чиния.
Смесваме мътеницата, натрошените скилидки чесън, мления кимион, лютия червен пипер, солта и черния пипер и изсипваме соса върху бутчетата. Увиваме чинията със стреч фолио и и я слагаме в хладилник за около 4 часа, като ги обръщаме от време на време. Изваждаме от хладилника и изцеждаме пилешките бутчета.
Слагаме ги на предварително загрятата скара на барбекюто, леко намазана с мазнина, и ги печем на средна температура за около 25 минути, като ги обръщаме от всички страни. Сервираме веднага, заедно с изпечените царевични кочани.
Тях ги варим в голям тиган с вода за около 10 минути. Прецеждаме и слагаме всяко парче в алуминиево фолио. Стопяваме маслото, добавяме табаско соса и мажем смело царевицата. Завиваме фолиото и ги печем на барбекюто за 10 минути, като обръщаме често.
Превъзходни пилешки бутчета по южняшки на барбекю.