Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по южняшки на барбекю

Пилешки бутчета по южняшки на барбекю

Пилешки бутчета по южняшки на барбекю
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Крехки и сочни пилешки бутчета в разкошна марината. Споделете с добри приятели!"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр
  • мътеница - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • царевица кочан - 2 бр половинки
  • масло - 20 г
  • табаско сос - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме пилешките бутчета, като махаме излишните ципи и кожи. Слагаме ги в подходяща плитка стъклена или керамична чиния.

Смесваме мътеницата, натрошените скилидки чесън, мления кимион, лютия червен пипер, солта и черния пипер и изсипваме соса върху бутчетата. Увиваме чинията със стреч фолио и и я слагаме в хладилник за около 4 часа, като ги обръщаме от време на време. Изваждаме от хладилника и изцеждаме пилешките бутчета.

Слагаме ги на предварително загрятата скара на барбекюто, леко намазана с мазнина, и ги печем на средна температура за около 25 минути, като ги обръщаме от всички страни. Сервираме веднага, заедно с изпечените царевични кочани.

Тях ги варим в голям тиган с вода за около 10 минути. Прецеждаме и слагаме всяко парче в алуминиево фолио. Стопяваме маслото, добавяме табаско соса и мажем смело царевицата. Завиваме фолиото и ги печем на барбекюто за 10 минути, като обръщаме често.

Превъзходни пилешки бутчета по южняшки на барбекю.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: