Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета по табиетлийски

Пилешки бутчета по табиетлийски

Пилешки бутчета по табиетлийски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"У дома всички много обичат пилешки бутчета с картофки, затова се готвят доста често"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 големи
  • масло - 3 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • салвия - 5 - 6 листенца (суха)
  • риган - 1 ч.лъжичка
  • олио - 4 с.лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на по-едри резени. Сипете ги в гювеча и овкусете със сол, черен пипер, риган и малко олио.

Между картофите може да подредите чесновите скилидки.

Натъркайте бутчетата с черен, червен пипер и сол. Сложете ги в гювеча върху картофите, като разпръснете и листенцата салвия.

На всяко едно бутче сложете по малко масло. Сипете чаша топла вода, покрийте с капака и сложете във фурната, която е студна.

Включете на 220 градуса и печете 30-тина минути, след което намалете градусите на 170 и печете още 60 минути.

Пилешките бутчета по табиетлийски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: