Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Най-вкусните пилешки бутчета

Най-вкусните пилешки бутчета

Най-вкусните пилешки бутчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Още от заглавието разбирате, че това са най=вкусните пилешки бутчета"

Необходими продукти

  • кашкавал - 50 г
  • пилешки бутчета - 8 бр. долни
  • бекон - 4 ленти
  • топено сирене - 200 г
  • черен пипер
  • къри - 1 ч.л.
  • гъби - 200 г консерва
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете пилешките бутчета и ги покрийте с вода, посолете. Сварете за 20 минути и отцедете.

Сипете гъбите в тава. Поръсете бутчетата с черен пипер и къри. Завийте с бекон, който разрежете през средата на две. Подредете върху гъбите.

Нарежете топеното сирене на парченца и сипете 1 ч.ч. топъл пилешки бульон от бутчетата.

Разбъркайте на каша, добавете черен пипер и сол и сипете в тавата. Поръсете магданоз и кашкавал.

Печете бутчетата за 25 минути на 180 градуса.

Сервирайте най-вкусните пилешки бутчета с лимон и зеленчуци.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: