Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Най-вкусните панирани пилешки бутчета

Най-вкусните панирани пилешки бутчета

Най-вкусните панирани пилешки бутчета
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Тайната на най-вкусните пилешки бутчета е разкрита в тази рецепта"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 10 долни (или крилца)
  • лимони - 2 броя
  • прясно мляко - 500 мл
  • за панировката
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 2 броя
  • за сухата смес
  • брашно - 250 грама
  • чили - 1 ч.л. на прах (по желание)
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • салвия - 1 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 ч.л. гранули (прах)
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купа прясното мляко и добавете прясно изцедения лимонов сок. Пуснете вътре пилешките бутчета и ги покрийте. Оставете в хладилник за поне 6 часа - така ще се маринова много добре.

Смесете в подходяща чиния всички посочени сухи подправки.

В купа разбийте яйцата и млякото за панировката.

Извадете маринованото пилешко и го отцедете. Подсушете го добре и оваляйте всяко парче - първо в сместа с яйцата, след това в сухите подправки (оваляйте, за да се покрие отвсякъде).

Загрейте фритюрник с мазнина на 180 градуса и изпържете пилето до хубав златист загар.

Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия и поднесете със сос по избор.

Най-вкусните панирани пилешки бутчета са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: