Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю

Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю

Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 4 бр. големи гърди
  • мирин - 2 с.л.
  • саке - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • джинджифил - 5 см парче, тънко слайсирано
  • соев сос - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешкото филе от всякакви ципи и кожи и го слагаме в неметална чиния.

Смесваме олиото, сакето и мирина и го разбъркваме с месото. Слагаме в хладилник за 15 минути, а след това прецеждаме, като запазваме маринатата.

Загряваме леко предварително намазнената скара или плоча на барбекюто. Слагаме отгоре маринованите пилешки пържоли и печем за около 5 минути от всяка страна, докато се получи златист цвят. Махаме и държим на топло. Леко запичаме в тиган джинджифиловите слайсове.

Поливаме изпечените пилешки филета със соевия сос и допълваме със запечените джинджифилови слайсове.

Сервираме веднага със салата по избор.

Много интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: