Пиле на фасул по молдовски

Пиле на фасул по молдовски
Снимка: Ася Заевска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. около 700
  • зелен фасул - 1. 2 кг сварен
  • зелен лук - 8 бр.
  • брашно - 2 ч.л.
  • масло - 6 с.л. краве
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете измитото пиле по гръбначния стълб, посолете го и го задушете в разтопеното масло.

Задушете ситно нарязания лук в масло, прибавете брашното, червения пипер, няколко лъжици от бульона от варенето на фасула и солта.

В плато разстелете сварения фасул, сложете отгоре задушеното пиле и залейте с лучен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: