Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Чорба от фасул по кръчмарски

Чорба от фасул по кръчмарски

MarianeMariane
Новак
6944
Чорба от фасул по кръчмарски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 100 г стар
  • зехтин - 125 г
  • моркови - 30 г
  • керевиз - 30 г
  • праз - 50 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • джоджен
  • магданоз
  • домати - 1 бр.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер. На другия ден водата се изхвърля, бобът се залива с нова и се слага да се вари.

Когато кипне, се прибавят нарязаните на ситно праз, моркови, керевиз, чушки и домата. Прибавя се зехтинът и се вари до готовност на продуктите.

Чорбата се посолява едва когато бобът напълно се е сварил. Поръсва се със свежи джоджен и магданоз и се поднася.

Задължително опитайте Чорба от фасул по кръчмарски! Тази бобена чорба е вкусна както топла, така и студена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: