Дробчета по кръчмарски

Дробчета по кръчмарски
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Чудно мезе от дробчета по кръчмарски"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 700 грама
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги нарежете на едри парчета.

Загрейте зехтина и ги запържете за кратко (сложете капак, защото пръскат много).

След като се позачервят, извадете ги в купа и ги покрийте, за да останат топли.

В мазнината от пърженето сипете още малко зехтин и запържете лука, нарязан на ивици. Прибавете унисоса, оцета, виното и меда.

Когато се посгъсти сосът, върнете вътре дробчетата. Поръсете ги черен пипер и след малко ги свалете от огъня.

Поднесете биреното мезе топло.

Дробчетата по кръчмарски са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: