Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета на тиган

Пилешки дробчета на тиган

Пилешки дробчета на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесете ястието още топло с нарязан на ситно магданоз и резени лимон. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • гъби - 6 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена + 1/2 жълта
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените гъби на полумесеци и ги запържете в голям тиган с няколко лъжици олио.

Извадете ги и в същия тиган запържете нарязаните на ленти чушки и моркови.

След няколко минути върнете гъбите.

Почистете добре дробчетата и ги нарежете на парчета.

Кипнете ги за няколко минути във вода и ги добавете в тигана при зеленчуците.

Овкусете ги с подправките и ги пържете, докато омекнат.

Нарежете лука на полумесеци и добавете и него към вкусния аламинут.

Поднесете ястието още топло с нарязан на ситно магданоз и резени лимон.

Пилешките дробчета на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: