Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка от зелен фасул по созополски

Запеканка от зелен фасул по созополски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"А запеканка от зелен фасул хапвали ли сте?"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг, може и от консерва
  • домати - 3 бр., може и от консерва
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 4 бр. сурови
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете зеления фасул, измийте го, нарежете го по дължина на две, сварете го в подсолена вода и го отцедете.

Запържете ситно нарязания лук в половината олио, прибавете надробените домати, останалото олио и накълцания магданоз, посолете и прибавете запръжката към фасула.

Добавете нарязаните на ситно сварени яйца, размесете добре, изсипете в тавичка и залейте с разбитите сурови яйца, разбъркани с 1 ч.ч. кисело мляко.

Запечете ястието в силна фурна, докато се получи приятна розова коричка, и поднесете порциите с лъжица от останалото кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: