Начин на приготвяне
Отстраняваме кожата на пилето и правим малки резки на зиг-заг за по-добро поемане на марината.
Приготвяме маринатата - разтваряме шафрана в горещата вода и смесваме с нарязаните листа от сминдух, натрошените скилидки чесън, настъргания джинджифил, гарам масалата, куркумата, черния пипер, бланшираните бадеми, нарязания кориандър и маслото.
Намазваме навсякъде цялото пиле с готовата марината и го поставяме на приставката за печене на барбекюто.
Намаляваме температурата на 170-180 градуса и печем за още 30 минути. Намазваме пилето с останалата марината и засилваме температурата, като печем допълнително 10 минути. Оставяме пилето десетина минути в закритото барбекю преди да го нарежем.
Сервираме вкусното печено на барбекю пиле по кашмирски със салата и пърленка.