Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено на барбекю пиле по кашмирски

Печено на барбекю пиле по кашмирски

Печено на барбекю пиле по кашмирски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Печено, леко пикантно и сочно пиле, приготвено в страхотна марината, с което ще оберете овациите на всички."

Необходими продукти

  • цяло пиле - 1, 4 кг
  • за маринатата
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • гореща вода - 2 с.л.
  • сминдух - 1 ч.л. нарязани листа
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • гарам масала - 2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • бадеми - 3 с.л. бланширани
  • кориандър - 1/2 ч.ч. пресен и нарязан
  • масло - 1 с.л. гхи или обезсолено
  • топла вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме кожата на пилето и правим малки резки на зиг-заг за по-добро поемане на марината.

Приготвяме маринатата - разтваряме шафрана в горещата вода и смесваме с нарязаните листа от сминдух, натрошените скилидки чесън, настъргания джинджифил, гарам масалата, куркумата, черния пипер, бланшираните бадеми, нарязания кориандър и маслото.

Намазваме навсякъде цялото пиле с готовата марината и го поставяме на приставката за печене на барбекюто.

Намаляваме температурата на 170-180 градуса и печем за още 30 минути. Намазваме пилето с останалата марината и засилваме температурата, като печем допълнително 10 минути. Оставяме пилето десетина минути в закритото барбекю преди да го нарежем.

Сервираме вкусното печено на барбекю пиле по кашмирски със салата и пърленка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: